tiistai 1. huhtikuuta 2014

... Miehet häärää - Naiset määrää? ...


Jokainen parisuhteessä elävä tai elänyt tietää, ettei kumppanin teot tai tekemättä jättämiset aina miellytä. Jos joku väittää, ettei mikään toisen tapa ärsytä tai ota edes hetkellisesti päähän, väitän hänen valehtelevan. 
Tämä postaus sai alkunsa kuivuneesta ketsuppi-läjästä lautasen reunalla. Että ottaa päähän liottaa ja hinkata sitä irti! Vaivaisesta tahrasta lähti idea ottaa selville myös muiden ihmisten ärsyyntymisen aiheet. Tein kyselyn molempien sukupuolten edustajille ja listasin heidän mielestään ärsyttävät asiat.
Oletin saavani vastaukseksi näitä legendaarisia, kuten vessanpytyn kannen jättäminen ylös ja tavaroiden lojumaan jättäminen, enkä joutunut pettymään. 
Useimmat naiset osasivat heti kertoa muutaman esimerkin aiheesta, mutta miehille tämä tuntui olevan hankalampaa. Monen täytyi miettiä asiaa pitkään, ennen kuin osasivat vastata. Johtuuko tämä siitä, että miehiä ei ärsytä pikkuseikat vai osaavatko naiset ottaa kumppaninsa mielipiteet paremmin huomioon, jolloin ärsykkeitä ei synny?

Naisten vastaukset:
Naisia tuntui ärsyttävän eniten miesten piereskely ja yleisen sekasotkun aiheuttaminen kotona. Aina saa olla sulkemassa kaapinovia ja siivoamassa vaatteita tai lukematta jääneitä GTI-lehtiä lattialta. Partakarvat kylpyhuoneen lavuaarissa ja voileivän väärin tekeminen nousivat myös esille. Ja kyllä, voileivän pystyy kasaamaan väärin. Juusto kuuluu kinkun alle ja siihen päälle mahdolliset pupun ruuat, EI toisin päin. Miesten yleinen välinpitämättömyys ja vessapaperirullan väärinpäin asennus telineeseen, pääsivät nekin listalle. Myöskin likaisten astioiden välitön koneeseen laitto ja roskien oikein sijoittaminen, tuntuu olevan miehille aivan utopistinen asia. Jos jääkaapista sattuu isännän käteen osumaan härskiintynyt maitotölkki, niin millä ihmeen logiikalla se kuuluu laittaa sinne takaisin? I don't get it!

Miesten vastaukset:
Aivan ensimmäiseksi on pakko todeta, että miesten vastaukset olivat pienoinen pettymys. Kyselyä tehdessäni, jotkut miehet sutkauttivat, että ärsyttävien asioiden-lista tulee olemaan loputon, mutta siltikään he eivät osanneet antaa minkään näköistä esimerkkiä. Joko miehet pelkäsivät naisten reaktioita tai sitten me emme todellisuudessa olekkaan niin ärsyttäviä, kuin kaksilahkeiset välillä antavat ymmärtää. Joitain tuloksia sain kuitenkin puserrettua heistä irti. Yleisimpinä näistä olivat naisten ainainen mäkättäminen ja pilkun viilaaminen. Myös hiuksilla tukittu lattiakaivo ja aina leväällään olevat ehostusvälineet oli laitettu merkille. Meikki-kynien teroittaminen on ok, mutta täytyykö ne silput jättää lojumaan sinne lavuaarin pohjalle? 
Tuhansista kenkiin tuhlatuista rahoista viis, mutta onko ne kalossit pakko jättää keskelle eteistä lojumaan, niin että pubista palaava mies takuulla kompuroi niihin?  (Vastaus lienee sanomattakin selvää)
Ainainen tasa-arvon esille nostaminen ja vanhojen asioiden muistelu ei nekään olleen naisille eduksi. Äskeiseen lisäyksenä, että totesipa eräs herra myöskin, että naiset muistavat nämä vanhat asiat vain silloin, kun siitä on heille itselleen hyötyä. Sama henkilö totesi myös, että Peteä saattaa ärsyttää, kun raskaan työpäivän jälkeen ei ole ruoka valmiina pöydässä. Kiitos sanavalmiuteni totesin tähän, ettei Pete osaa kaivata sellaista, mitä sillä ei ole koskaan ollutkaan!

Yhteenveto: 
Naiset kertoivat keskimäärin neljä-viisi mielestään ärsyttävintä asiaa, kun taas miehet joutuivat miettimään ankarasti, että saivat edes yhden asian listattua. Kuinka monia miehiä ärsyttää, että naiset huomauttavat samasta, arkisesta asiasta, jatkuvasti? Ja kuinka monia naisia ärsyttää  se asiasta toitottaminen? 
Tovin verran vastauksia mietittyäni tulin siihen lopputulokseen, että naiset muistavat asioita paremmin ja ovat myös huomattavasti pitkävihaisempia. Emäntiä saattaa ärsyttää päivän tapahtumat vielä illalla nukkumaan mentäessä, kun taas isännät alkavat suuremmankin riidan jälkeen kuorsaamaan tyytyväisesti, räkä poskella valuen. Tätä ei kuintenkaan voi laskea miehille viaksi. Kuika moni nainen tekisikään mitä vain, että saisi joka ilta mennä stressittömänä ja hyvillä mielin nukkumaan. Itse ainakin sorrun pohtimaan päivän tapahtumia juuri nukkumaan mentäessä. Jos päivään on osunut joku ärsyttävä tapahtuma, saattaa se kummitella mielessäni pitkiäkin aikoja. Miehet puolestaan murehtivat asioita huomattavasti vähemmän ja tämän vuoksi unohtavat asiat nopeammin. Uskon, että juuri tämän vuoksi en saanut herroilta odottamaani vastaus-ryöppyä. He eivät yksinkertaisesti enää muistaneet, mikä heitä on milloinkin ärsyttänyt.

Haluan kiittää kaikkia kyselyyni vastanneita. Ilman teitä tämä postaus olisi jäänyt kovin suppeaksi. Muistakaa, että vaikka toisen teot kuinka ottaisivat välillä päähän, niin juuri se tekee teidän suhteesta täydellisen. Myös ärtymys ja viha ovat tunteita ja niitä tarvitaan toimivaan parisuhteeseen aivan yhtä paljon, kuin iloa ja rakkautta. Lopuksi vielä pienet kehotukset molemmille osapuolille:

Naiset: Muistakaa, että viikkojen mökötys on turhaa. Mies tuskin enää edes muistaa mistä olet kiukkuinen saati, että muistaisi sen johtuvan nimenomaan hänen teoistaan.

Miehet: Yrittäkää ottaa naisenne paremmin huomioon. Saattaa ehkä tuntua siltä, että hän mäkättää jokaisesta asiasta, mutta todellisuudessa hän vain yrittää saada sinua muistamaan huomautuksensa vielä kolmen minuutin jälkeenkin.

Pete: Lieneekö tarpeellista edes sanoa, että lakkaa jättämästä niitä ketsupin jämiä siihen lautaselle kuivettumaan! Kiitos! <3


Sincerely yours: kara-x

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti