lauantai 12. huhtikuuta 2014

... Suuria muutoksia ...

Kuten huomaattekin, niin blogi on saanut itselleen kokonaan uuden ulkoasun. Tämä lienee tarpeetonta sanoa, mutta; blogini on PINKKI?! Tuskin ymmärrän itsekkään, miten tässä näin kävi. Minä, joka en koskaan ole liiemmin perustanut kyseisestä väristä, päätin sitten repäistä oikein kunnolla. Vanhasta ulkoasusta ei taida olla muuta jäljellä, kuin otsikko. 
Jos mieslukijoita on ennestäänkin ollut vähän, niin tämä väriteema todennäköisesti karkoittaa ne vähäisetkin. Toivon kuitenkin, ettei näin kävisi. Jokainen yksittäinenkin kävijä tuottaa minulle erittäin hyvän mielen. Vaikka kirjoitan tätä enemmän itseäni varten, niin en voi kiistää, ettenkö olisi iloinen, kun huomaan, että tekstejäni on luettu. Pientä blogiani ollaan tähän mennessä katsottu kaiken kaikkiaan reilut 2200 kertaa. Muihin vertaamiini se on vain pieni murto-osa, mutta olen silti ylpeä tästäkin saavutuksesta.


Mamma ja pappa kävivät katsomassa Bellan konttaamista tuliaisten kera.

Tämä viikko on tuntunut olevan Bellalle erittäin edistyksellinen. Konttaamisen lisäksi tyttö on oppinut istumaan ilman minkäänlaista tukea. Onhan neiti istuskellut jo muutaman viikon, mutta hän on aina nojaillut toisella kädellä lattiaan. Nyt on nojailu jäänyt kokonaan pois ja Bells istuu jo pitkiäkin aikoja lattialla, lelua ihmetellen. Tämän lisäksi pienokainen on alkanut harjoitella tukea vasten seisomaan nousemista. Ei hän kylläkään vielä sohvapöytää vasten harjoittele, mutta jos minä istun lattialla, niin kädestäni kiinni pitäen noustaan jo aika komeasti.

Myös ruokavaliossa on tapahtunut muutoksia. Bells on nimittäin ruvennut syömään aamupuuroa. Keitän joka aamu tytsylle tavallista kaurapuuroa ja soseutan sen sitten hienoksi. Puuron joukkoon kun laittaa hieman hedelmäsosetta, niin hyvää on!
Vihannessoseet teen myös itse. Neiti on tottunut syömään bataattia, perunaa, kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa. Näitä voi sitten yhdistellä milloin mitenkin. 
Iltavellissä olemme ottaneet viljat käyttöön. Aluksi aloitimme riisi- ja maissivellillä ja pikkuhiljaa olemme lisäilleet joukkoon kaura- ja 4-viljanvelliä. 
Neiti saa siis kiinteitä 3 kertaa päivässä ja illalla velliä. Korviketta menee silti näiden ruokailuiden välissä päivän aikana yhteensä reilut 6 dl. Maidon kerta-annos on noin 160 ml.

Tässä vielä esimerkki Bellan ruokailuista:
  • Maito
  • Aamupuuro
  • Maito 
  • Vihannessose
  • Maito
  • Hedelmäsose
  • Maito
  • Iltavelli
Näistä ruokailutottumuksista saattaisi taas joku keskustelupalstojen äityli ruveta paasaamaan. En kuitenkaan syöttäisi tätä määrää kiinteitä tytölle, jollei hän söisi niitä niin suurella ruokahalulla. Vatsankin toiminta on pysynyt hyvänä, eikä neuvolassakaan ole kehoitettu tekemään mitään toisin. Näin on siis hyvä!
Vatsantoiminnasta puheenollen, niin olemme myös siirtyneet vihdoin käyttämään Bellalla 3 koon vaippoja. Vaippojen koothan menevät kilojen mukaan ja niiden puolesta olisimme voineet siirtyä isompiin jo ajat sitten. Bells on kuitenkin sen verran siron kokoinen, että tätä ennen ei olisi voinut edes harkita vaihtoa suurempiin.


Sincerely yours: kara-x

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti